AO Domžale
AO Domžale
Domov | Osebni podatki | Včlanitev | Neprebrana sporočila | Člani | Iskanje | Pogosta vprašanja (FAQ)
Uporabniško ime:
Geslo:
 
 Vsi forumi
 Vzponi članov AO Domžale
 Agava - Zidna stena
 Nova tema  Odgovorite na temo
 
Avtor Tema  
Urban
Average Member


46 sporočil
Poslano - 01/08/2017 :  23:21:10  Informacije o pošiljatelju  Pišite pošiljatelju  Odgovorite s citatom
Danes smo Tin, Neža in jaz plezali v Zidni steni (predostenje Planje) nad Trento. Gre za okolje kjer sila redko zazvenijo plezalski kriki. Ta pomislek sem omenil tudi Tinu, ki je izbral to steno za cilj ture, za katero sem ga prosil. Pod steno smo se družno odločili za smer Agava (VI-/IV-V+, 400m).

Smer je prvi dve tretjini kar precej krušljiva, nevede da delamo šele prvo znano ponovitev (prvi vzpon R. Černilogarja in legendarnega Slavka Svetičiča datira tri desetletja nazaj) smo v prvih šestih cugih našli samo en klin, kar pomeni da plezanje ni bilo hitro, saj smo morali za vso varovanje skrbeti sami. Glavnino dela je opravil Tin, ki je splezal detajl, navpično plato s previsnim izhodom, 40m dolg vzdržljivec... še malo in smo bili na vrhu. Sestop pa tudi poglavje zase, težavnost Srebrnjaka, spust in iskanje prehodov po izpostavljenih šodrastih policah... res neugoden sestop.

Super dan in kar je glavno, v četrtek dam za pivo, Tin pravi da je ferajn bogatejši za enega starejšega pripravnika.

Aleš
Senior Member


82 sporočil
Poslano - 01/08/2017 :  23:38:42  Informacije o pošiljatelju  Pišite pošiljatelju  Odgovorite s citatom
Čestitke Urban!...seveda pa pohvale tudi "Family Pelc" :-) lpa

Pojdite na vrh strani

Tin
Moderator


163 sporočil
Poslano - 02/08/2017 :  10:32:04  Informacije o pošiljatelju  Pišite pošiljatelju  Obiščite domačo stran, ki jo ima Tin  Odgovorite s citatom
Urban se mi je javil, da bi pri meni rad opravljal turo za starejšega pripravnika. Rekel je, da ima sicer ogledanih veliko smeri, ampak naj se jaz odločim, katero bomo plezali in da gremo lahko tudi nekaj bolj oddaljenega.
Hitro sem se spomnil, da sem že lansko leto ogledoval smeri v Lešarjevi peči in Zidni steni, zato izbira cilja ni bila težka.
Urban nas je dobro navigiral čez spodnji dve tretjini smeri, zabiti je moral kar nekaj klinov in opremiti vsa sidrišča. Jaz pa sem nato kot se za egoističnega alpinista spodobi potegnil najlepši cug v smeri in izplezal na vrh stene.

Skratka zanimivi nam nepoznani kraji, ki niso prav nič obljudeni. Hkrati čisto drugačna izkušnja in doživetje celotne ture, kot da bi plezal neko nabito klasiko iz Slovenskih sten in nato izplezal skoraj na planinsko pot.

Pojdite na vrh strani

Maja
Advanced Member


244 sporočil
Poslano - 02/08/2017 :  11:41:25  Informacije o pošiljatelju  Pišite pošiljatelju  Odgovorite s citatom
Vau, divje! :) Čestitke vsem za smer in celotno turo, pa seveda čestitke Urbanu za nov, lepo zveneč naziv! :)

Pojdite na vrh strani

Jasna
Moderator


1156 sporočil
Poslano - 02/08/2017 :  20:02:23  Informacije o pošiljatelju  Pišite pošiljatelju  Obiščite domačo stran, ki jo ima Jasna  Odgovorite s citatom
Hudo! Čestitke!

Pojdite na vrh strani

AndrejP
Forum Admin


337 sporočil
Poslano - 03/08/2017 :  08:46:42  Informacije o pošiljatelju  Pišite pošiljatelju  Obiščite domačo stran, ki jo ima AndrejP  Odgovorite s citatom
Dobro, dobro! če se bodo bivši tečajniki in njihovi inštruktorji še naprej tako razvijali, bo domžalski ferajn kmalu vrhunski :)

Andrej P.Pojdite na vrh strani

   
 Nova tema  Odgovorite na temo
Hitri skok :
AO Domžale Andrej Pečjak Pojdite na vrh strani
Snitz Forums 2000