AO Domžale
AO Domžale
Domov | Osebni podatki | Včlanitev | Neprebrana sporočila | Člani | Iskanje | Pogosta vprašanja (FAQ)
Uporabniško ime:
Geslo:
 
 Vsi forumi
 Vzponi
 Skodelica kakava - Kancelj (Jezersko)
 Nova tema  Odgovorite na temo
 
Avtor Tema  
Ogo
Advanced Member


185 sporočil
Poslano - 25/07/2013 :  23:40:52  Informacije o pošiljatelju  Pišite pošiljatelju  Odgovorite s citatom
Kaj je še lepšega kot to, da jo po dveh urah šihta pobrišeš v hribe =)Priliko sva z Lukcem seveda sprejela z odprtimi rokami in jo mahnila na Jezersko proti Kanceljnu (stena levo od Slovenske poti na Ledine) - plan Nedeljska smer. Ratala je pa Skodelica kakava!

Vstop sva našla BP, nič posebnega, tudi prvi raztežaj sem potegnil po Nedeljski smeri, ampak nisem pa štantal na prvi polici kjer bi moral, sem šel še par metrov višje, kjer je bila skala dosti bolj primerna za izdelavo varovališča. Nedeljska smer gre od prve police desno, pa sem si mislil, da bova prečko potegnila malo višje, saj je zgledalo podobno težko. Pa sva se uštela, za vogalom se je graben razdelil v tri manjše in prehod iz enega v drug je milo rečeno zelo težaven. Zato sva nadaljevala kar po ''najinem grabnu'' navzgor, naletela vmes na konkretne težave in na koncu izplezala nekaj deset metrov levo od sprva mišljene smeri.

Torej: Kancelj (Jezersko) - Skodelica kakava - VI/V+ (A0, V+), 230 m, plezala Matej Ogorevc in Luka Skočir

Opis po raztežajih:

1. R: po prvem raztežaju Nedeljske smeri (V) naprej nekaj metrov v strm plitev kamin do varovališča pod zaporo (tu je ostal en klin).

2. R: kratka prečka (IV-) desno in rahlo navzgor do globokega, previsnega kamina.

3. R: 2 metra po kaminu, nato desno v plate in čez njih (VI-) na raz. Po njemu oz. ob njemu do varovališča v grabnu (drevo).

4. R: Iz grabna nazaj desno in čez zajedo (IV+) na oster raz in po njemu do plat na desni strani.

5. R: Čez plate (VI) ob desni strani raza na vrh raza, levo čez graben in še enkrat levo v drugi graben, po njemu slabih 20 metrov navzgor do varovališča pod manjšim, plitvim kaminom.

6. R: Po grabnu in čez kamine do vrha (III).

Skala je mešana, v prvem raztežaju, v platah in na razu je zelo dobra. Vmes je pa potrebno kar pogledati in se zbrati, da najdeš dober grif. Vmesna varovanja in varovališča praktično izključno na kline (jeseničarji, profilčki), razen varovališča na drevo po 3. raztežaju.

Ob obilici Zgrešenih in podobnih smeri sva najprej v šali razmišljala tudi o Torkovi varjanti Nedeljske smeri, potem sem se pa odločil raje za Skodelico kakava - ker glede na to da je bilo nedaleč stran dokaj huda vremenska neprilika in ob kupu drugih pripetljajev naju je On tam zgoraj kar dobro merkal.

Še nekaj utrinkov: https://plus.google.com/u/0/photos/116294933388022228936/albums/5904668960841371297?cfem=1

lp

Matej

   
 Nova tema  Odgovorite na temo
Hitri skok :
AO Domžale Andrej Pečjak Pojdite na vrh strani
Snitz Forums 2000