Medvoška smer v Temenu

Na fotki je prava bela črta, rdeča je iz Miheliča...
Iz parkirišča v Krmi greš 100m po poti naprej, potem zaviješ desno skozi gozd do izteka ostro zarezanega grabna. Vzpenjaš se po levem pobočju kakih 50 m levo od grabna skozi strm gozd. Gor in še gor (potk ni) dokler se gozd ne začne redčiti. Tam se drži čim bolj levo, ker je desno proti grapi zelo strmo. Svet preide v mestoma rušnato, travnato, skalnato, nadaljuješ kot tarzan in se držiš levo. Steno že lepo vidiš, vendar nadaljuješ po grušču in rušju dokler ne prideš v položen svet kjer greš do izteka grape. Po grapi navzgor (skoki II-III cca 100m). Naj te ne zavedejo police v desno kamor naj bi šel po Miheliču!
Ko se ti zdi, da se stena na desni položi zapustiš grapo in greš po polici desno (si že v JZ in ne več J steni!)
Originalnega vstopa nisva našla, vendar je najin čisto OK:
Plezaš naravnost gor in iščeš prehode (1.cug III-V, podrto). Nad njim postane strmo, nadaljuješ še 2 cuga navzgor , po 2.cugu rahlo v desno po majhnem razku (ves čas okrog V,dobra skala,  vmes so police in lepe špranje za friende).
Prideš do stolpa (edini stolp v steni) in greš desno okrog njega (lahko). Ta stolp je tudi v Miheliču, samo je narisan 50m prenizko in tukaj se najina varijanta priključi originalu. Stena postane zelo strma in nimaš več kam razen na kline takoj nad stolpom (z desne strani - V+ A1, dobri klini in en star sveder, dobra skala, prosto bi bilo vsaj VII). Stojišče v jami, potem levo čez raz (IV) in po izpostavljeni prečki vodoravno v levo (IV+, kot v Brid za veliki čekič). Štantaš na laštici in načneš naslednji zajeban cug. Najprej rahlo v desno, potem pa gor, krušljivo, težko, rahlo previsno -VI in A1 - vmes so 3 dobri klini, na katera se lahko potegneš, ostalo je neziher. Dalo bi se na frej (cca VI-VI+, samo bi tvegal da odletiš, ker je max.podrto). Stojišče, greš 10m levo (IV) in potem naravnost gor po previsni poči 20-30cm široki. Tukaj je ful zajebano, v poči sta 2 klina, oba se majeta in sta le za psiho. Daš not 1 frienda cca 5cm, da zadrži psiho in se poženeš v krušljiv previs (VI, cca 15-20m). nekako se prikoplješ čez in prečiš desno (V, 10m) do klina. Od tam naravnost gor v lahek svet (1 Pečjakov klin za štant). Po lahkem II-III 60 m desno po nakazni gredini, potem štant na dveh jeseničanih v tleh. Od tam desno 5m čez počeno lusko in naravnost gor po zajedi (V, 50m, 1 klin, čudovita skala, možni friendi). Nad zajedo spet desno gor in po zajedi 40m (II-III, dobra skala), prideš na sedlo, do vrha te loči še 50m poraščene strmine - greš po grabnu (III-IV). Prideš na vrh Temena pod Rjavino, uživaš v razgledu in prečiš proti levi dokler pri letalskem motorju ne ujameš potke za v Krmo.
V Miheličevem opisu, skici in sliki je le malo točnih podatkov razen letnice prvega vzpona. Stena je zgoraj neverjetno strma, še Kogel se skrije.