AO Domžale
AO Domžale
Domov | Osebni podatki | Včlanitev | Neprebrana sporočila | Člani | Iskanje | Pogosta vprašanja (FAQ)
Uporabniško ime:
Geslo:
 
 Vsi forumi
 Vzponi članov AO Domžale
 Vikend na polno :)
 Nova tema  Odgovorite na temo
 
Avtor Tema  
Urban
Average Member


46 sporočil
Poslano - 22/01/2018 :  23:46:34  Informacije o pošiljatelju  Pišite pošiljatelju  Odgovorite s citatom
Ker so te dni dobre razmere v bregovih, jih je seveda treba izkoristit..

V četrtek nisem našel nikogar za kaj bolj resnega, tako da sem se pridružil kranjski navezi. Gregor Klančar je mentorsko peljal tečajnico čez Direktno smer (III, 300m) v Begunjščici. Plezala sva še kranjski GRS-jevec Robi in jaz.

V petek smo se prav tako v štiri podali nad Pokljuko, kjer smo preplezali Južno grapo (III+, 400m) na Mali Draški vrh, v sestopu še Južno pobočje (III, 300m) in se na Pokljuko vrnili čez Viševnik. Snežne razmere odlične, edino megla je bila viška do popolnega dne.

Naslednji dan sva po dooolgem času spet plezala z bratom Tadejem. Podala sva se v Krnico, kjer sva si že lani ogledala Kugyjevo smer (III, 400m) v Razorju, a je lani plan zaradi manjka snega ostal neizpolnjen. Znova odlične snežne razmere, tako da je kljub konstantni naklonini (mestoma tudi 70 stopinj in več) štrik ostal v ruzaku. Smer vijuga levo in desno čez steno, tako da je precej daljša od 400m, kolikor jih obljublja vodniček. Ker je bil vmes en smotan detajl napihanega pršiča, sva se zaradi varnosti odločila za dolg sestop čez Kriške pode v Vrata. No, skoraj do Mojstrane, saj cesta ni splužena, od koder sva si zrihtala prevoz do Koče na gozdu, kjer je zvečer na zimskem taboru Freeapproveda predaval vrhunski alpinist Luka Lindič.

Plani za nedeljo so bili prav tako visokoleteči, ampak jih je odpihnil močan veter do 100 km/h, tako da sva s kolegico Evo osvojila "zgolj" vrh Ablance (2004m). V vodničkih nisem našel, kaj sva plezala, se je pa težavnost gibala nekje med II do III. Po štirih dneh v hribih je nato napočil čas za počitek in sušenje opreme..

Urban
Average Member


46 sporočil
Poslano - 22/01/2018 :  23:52:00  Informacije o pošiljatelju  Pišite pošiljatelju  Odgovorite s citatom
Še poročilce iz Kugyjeve smeri, ki je z najino varianto sestopa v Vrata kondicijsko kar lep zalogaj:

http://www.freeapproved.com/objave/2018/01/21/kugyjeva-smer-na-razor-iii-400m.html

Pojdite na vrh strani

Urban
Average Member


46 sporočil
Poslano - 28/01/2018 :  21:36:11  Informacije o pošiljatelju  Pišite pošiljatelju  Odgovorite s citatom
Spet smo vandrali okoli...

Za petek sem upal na kaj resnega, pa spet nisem nikogar našel... Torej gremo nekaj ne tako težkega. Z Julijo Vito sva šla plezat Zeleniško grapo v Begunjščico. Smer je bila precej lažja kot lani ko sva jo plezala z Anžetom. Vsega en skok, kjer je bilo treba malo bolj pomigat. Popoldne seveda že na šihtu...

V soboto sva z Evo šla v Logarsko, kjer pa nisva imela točno definiranega cilja. Zaradi pozne ure vstajanja sve se odločila za tehnično ne preveč zahtevno Frančkovo smer Meča (III+/II, 250m) v Turski gori. Detajl je bil takoj na začetku smeri, po dveh lažjih raztežajih pa je sledilo še plezanje po razu / grebenu napihanega snega pod vršnim pobočjem Turske gore, ki je bilo zaradi slabe možnosti varovanja in izpostavljenosti prav tako zanimivo. Fajn smerca, čeprav zaradi dolgega dostopa in sestopa glede na dolžino plezanja ne doživi veliko obiska...

Danes pa sva s sodelavcem iz Kibube Gregorjem Klančarjem plezala v Velikem vrhu - Prontarska smer. Glede na lani, ko sva jo plezala z Ogotom, je smer trenutno mnogo težja, saj ni dobro zalita in je kar nekaj orodjarjenja in zatikanja cepinov za pomrznjene trave. Skupaj s še drugo navezo, s katero smo si delili smer, smo sestopili na Hanzovo sedlo - kr smotan sestop...

Vikend torej uspešen, gremo dalje...

Pojdite na vrh strani

Urban
Average Member


46 sporočil
Poslano - 01/02/2018 :  11:20:46  Informacije o pošiljatelju  Pišite pošiljatelju  Odgovorite s citatom
Včeri smo šli v troje v Tschadovo smer v Turski gori - na Alkotovo priporočilo.

Ker sem bil v Turski že v soboto, sem si iz sosednje smeri ogledal Tschadovo, katere detajl je zgledal lepo zalit. No, nekaj dni toplega vremena je pobralo precej snega, tako da je bil detajl težji kot je zgledal za vikend. Dobro da je čez tistih nekaj delikatnih metrov police napet en star prusik - malo za psiho. Smo pa malo nad Okrešljem in potem tudi gor na vrhu srečali enega samohodca, ki je preplezal smer Peščeni raz.

Če primerjam smeri Meča in Tschadovo (ki imata identična oceno), se v Mečih malo več pleza, nima pa izrazitega detajla, medtem ko je Tschadova sprehod z enim težjim detajlom. Obe dve pa lepi kondicijski turci.

Pojdite na vrh strani

Aleš
Senior Member


82 sporočil
Poslano - 04/02/2018 :  08:44:40  Informacije o pošiljatelju  Pišite pošiljatelju  Odgovorite s citatom
Čestitke Urban za opisane vzpone...lepo jih štepaš. Po moje imaš v enem tednu tolk vzponov kot cel ostali ferajn skupaj...(sem hotel dodat še “v eni zimi”, ampak ta bi bila pa mal prehuda:-) )

lpa

Pojdite na vrh strani

AndrejP
Forum Admin


337 sporočil
Poslano - 13/02/2018 :  17:18:10  Informacije o pošiljatelju  Pišite pošiljatelju  Obiščite domačo stran, ki jo ima AndrejP  Odgovorite s citatom
Važno je, da imamo na ferajnu vedno kakšnega zagnanega. Čestitke Urbanu, nosi zastavo

Andrej P.Pojdite na vrh strani

   
 Nova tema  Odgovorite na temo
Hitri skok :
AO Domžale Andrej Pečjak Pojdite na vrh strani
Snitz Forums 2000