AO Domžale
AO Domžale
Domov | Osebni podatki | Včlanitev | Neprebrana sporočila | Člani | Iskanje | Pogosta vprašanja (FAQ)
Uporabniško ime:
Geslo:
 
 Vsi forumi
 Vzponi članov AO Domžale
 Široka Peč - revanša
 Nova tema  Odgovorite na temo
 
Avtor Tema  
Urban
Average Member


46 sporočil
Poslano - 23/09/2016 :  01:01:17  Informacije o pošiljatelju  Pišite pošiljatelju  Odgovorite s citatom
Dolgo sem si želel stopiti na to goro.. po nekaj neuspelih poskusih, pozimi me je ustavil nepredelan sneg, pred dvemi meseci sva z bratom plezala v smeri Ogrin-Zupančič a nama je zaradi zahtevne orientacije in krušljivosti zmanjkalo časa in sva s spusti po vrvi sestopila, danes končno uspelo stopiti (skoraj) na vrh. Čez amfiteater (iskanje najlažjih prehodov, plezanje nekje do III+ / IV-) sva s soplezalcem korakala po grebenu Široke Peči, na tisti vrh s križem pa vseeno nisva uspela priti. Naloga za naslednji, četrti poiskus. Vseeno je bilo vredno - že občutek biti tam sredi amfiteatra je res magičen. :)

AndrejP
Forum Admin


337 sporočil
Poslano - 23/09/2016 :  19:17:14  Informacije o pošiljatelju  Pišite pošiljatelju  Obiščite domačo stran, ki jo ima AndrejP  Odgovorite s citatom
Čestitke, tam je res precej divje in krušljivo. Že dostop do dostopa je avantura... Pred (n+1) leti sva plezala z Jasno smer Ogrin Zupančič, pod vrhom je Jasni ostal v roki skalni blok, na srečo ga je odrinila mimo sebe. Krušljivo, zahtevna orientacija, ampak lepo. Po normalki sva šla dol, tudi ta normalka je smer in ne brezpotje. Amfiteater je pa res magičen, kot bi bil na drugem planetu...

Andrej P.Pojdite na vrh strani

Urban
Average Member


46 sporočil
Poslano - 28/12/2016 :  10:46:00  Informacije o pošiljatelju  Pišite pošiljatelju  Odgovorite s citatom
Po vrsti mlačnih poskusov v Široki peči nama je v ponedeljek z bratom vendarle uspelo pristopiti na vrh.

Spodaj v grapi, ki se v kopnih razmerah končuje s skokom, je nastal 15-metrski slap, vstop v amfiteater (III+) je kopen, amfiteater in stene okoli pa lepo zalite, tako da je vršni del v tem trenutku celo lažji kot poleti, saj krušljivo skalo prekriva sneg ki lepo drži. Na sestopu sva združila moči z navezo iz AO Rašice, saj smo skupaj hitreje pripravili abzajle. Še kako so prav prišle izkušnje od prejšnjih poskusov, saj tokrat orientacija ni delala težav. Časa za počitek ni, včeraj skok na bovško stran na Jerebico (2126m), ki je popolnoma kopna, zdej pa pičimo dalje... :)

[url=http://shrani.si/?2U/nA/3dbPg42P/1.jpg][/url]

[url=http://shrani.si/?2n/li/3e1TqWYt/2.jpg][/url]

[url=http://shrani.si/?3S/EC/3adYhRwD/3.jpg][/url]


Pojdite na vrh strani

Urban
Average Member


46 sporočil
Poslano - 07/08/2017 :  16:35:55  Informacije o pošiljatelju  Pišite pošiljatelju  Odgovorite s citatom
Znova sem se vrnil v martuljške konce...

Iz petka na soboto smo trojica prijateljev iz skavtskih vrst prespali v bivaku III, zgodaj zjutraj pa smo se čez amfiteater odpravili na Široko peč. Sledili so še štirje gorniki, tako da se je sredi dopoldneva zgodil izjemno redek dogodek, da je na tem samotnem vrhu stalo kar 7 ljudi naenkrat. Naj kot zanimivost napišem, da je vpisna knjiga gor že od leta 1998 in da je vanjo vpisanih vsega 470 pristopnikov, torej okoli 25 na leto.

Nato smo se preko "tisočerih" stolpov in stolpičev namenili v smer Dovškega križa. Grebensko prečenje je slikovito in izpostavljeno, bolj kot tehnična zahtevnost (plezarija do III. stopnje) pa objektivno nevarnost predstavlja zeeeelo krušljiva skala. Po pristopu na Dovški križ je sledil spust v Vrata in naprej na zasluženo pivce!

https://goo.gl/photos/ZRjkLHuncp12STDm8

Pojdite na vrh strani

   
 Nova tema  Odgovorite na temo
Hitri skok :
AO Domžale Andrej Pečjak Pojdite na vrh strani
Snitz Forums 2000