AO Domžale
AO Domžale
Domov | Osebni podatki | Včlanitev | Neprebrana sporočila | Člani | Iskanje | Pogosta vprašanja (FAQ)
Uporabniško ime:
Geslo:
 
 Vsi forumi
 Vzponi članov AO Domžale
 Vzhodna smer - Mala Rinka
 Nova tema  Odgovorite na temo
 
Avtor Tema  
Anže
Novi član


9 sporočil
Poslano - 03/07/2016 :  17:30:29  Informacije o pošiljatelju  Pišite pošiljatelju  Odgovorite s citatom
Minuli petek v poznih popoldanskih urah sva se z Vinkom odpeljala proti Logarski dolini in od tam peš nadaljevala proti planinski koči na Okrešlju, kjer sva tudi prenočila.
V soboto zgodaj zjutraj sva zagrizla v strmino proti Turskem žlebu. Pri prvih klinih zavarovane plezalne poti sva si odpočila in malo okrepčala ter kar hitro poiskala vstop v Vzhodno smer v Mali Rinki (IV/III, 350 m). Smer je v večini opremljena z vmesnimi varovanji in stojišči, le kakšen klin je bilo potrebno dodatno zabiti za boljši občutek varnosti. Plezala sva enakovredno navezo. Vremenske razmere so bile idealne. Skozi celotni vzpon naju je v hrbet grelo sonce in na trenutke osvežil tudi lahen vetrič. Sestopila sva skozi Turski žleb proti Okrešlju mimo slapu Rinka do najinega izhodišča.
Smer je izredno zanimiva. Ima super kompaktno skalo in vsebuje uživaško poplezavanje po lepih platah, zajedah in kaminih. Priporočam!

Urban
Average Member


46 sporočil
Poslano - 18/08/2017 :  11:15:39  Informacije o pošiljatelju  Pišite pošiljatelju  Odgovorite s citatom
Včeraj sva bila v smeri z Julijo Vito.

Super smerca... pravi užitek. Razen prvega in zadnjega cuga zelo dobra skala, platke na sredini za vse prste oblizat, kljub nizki težavnosti lepa plezarija - tudi trojke so lepe in ne šodraste, kot ponavadi v naših hribih. Malo naju je priganjala noč, saj sva s plezanjem začela šele sredi popoldneva, ampak sva bila že kmalu po sončnem zahodu nazaj v Logarski. Kot je napisal že Anže... "priporočam"!

Pojdite na vrh strani

   
 Nova tema  Odgovorite na temo
Hitri skok :
AO Domžale Andrej Pečjak Pojdite na vrh strani
Snitz Forums 2000