climber.jpg (7244 bytes)

Alpinistični odsek Domžale

 

Okrešelj 2008

Kljub temu, da je snežilo le nekaj dni pred našim taborom, smo se odločili, da vseeno gremo na Okrešelj in tam splezamo kar se pač splezati da. Kljub petkovemu neobetavnemu gaženju do pod stene Mrzle gore, kjer so pripravniki pod vodstvom inštruktorjev ponovili zimsko tehniko, se je v soboto in nedeljo izkazalo, da so razmere v steni Mrzle gore zelo dobre za plezanje grap in tudi dovolj varne,saj se je skoraj ves sneg že splazil. Slabše je bilo na severnih straneh, zato tam nismo plezali, so pa turni smučarji zato toliko bolj uživali v spustih iz Turske gore in Rink, kamor se je preko Turskega žleba povzpelo tudi dosti "pešcev" in opravilo pristope.
Imeli smo srečo, ker se je po več letih naredila Centralna grapa, ki velja za poslastico v Mrzli gori. Vstop po 40 m visokem kaminu je bil tokrat možen s cepini in derezami, saj je bil nalepljen z ledom in trdim snegom, ki je z malo delikatnega plezanja omogočil kar štirim navezam, da so prišle preko.

 Tabor je trajal od 8. do 10.2., udeležilo pa se ga je 21 članov in članic. Nekateri so prišli le za en dan, večina pa je vztrajala do konca. Opravili smo 21 vzponov ter dosti pristopov in turnih smukov.


V Zahodni smeri Mrzle gore


Prvi raztežaj v Centralni grapi