climber.jpg (7244 bytes)

Alpinistični odsek Domžale

 

Zaključek sezone na Veliki planini 15.12.2000:

Tečajniki v polnem razpoloženju ....

Alpinizem je zahtevna reč in ker tečajniki velikokrat padejo, jih je treba pripraviti na zanesljive pristanke, včasih tudi v temi (le koga še ni nikdar ujela noč v kakšni steni....)

Tako je vseh šest tečajnikov in edina tečajnica bolj ali manj uspešno skakalo v raznih slogih skakalnih mojstrov

Nekatere sloge smo v Domžalskem domu prvič videli in prišli bodo v anale skakalnih športov...

Dobra orientacija in razpoznavanje oblik in oblin v temi sta rešila ali pogubila že marsikaterega dobrega alpinista, zato smo Domžalčani še posebaj ponosni, da so naši tečjniki vsi z odliko opravili ta zahtevni preizkus.

Le malokateri smrtnik bi na otip ločil tisto iz zgornje slike od tistega s spodnje, za pravega alpinista pa mora biti to mačji kašelj!

Zaključek sezone ne bi bil noben zaključek, če ne bi bilo na koncu tudi preizkusa vzdržljivosti. Alpinistu se kaj lahko zgodi, da mora pri -20 C prebivakirati noč na majhni sneženi polički v steni, čez katero kar naprej grmijo plazovi. V primeri s takim bivakom so bili udarci načelnika po ritih tečajnikov bolj podobni božanju kot pa udarcem! Pa tudi kavalirje imamo med tečajniki - dva sta poleg svojih udarcev prevzela še polovico udarcv, ki si jih je prislužila naša edina tečjnica!

Če bodo naši tečajci tudi v alpinizmu tako uspešni, kot na sprejemu, bomo Domžalčani imeli čez nekaj let poleg Silvota še šest vrhunskih alpinistov in eno vrhunsko alpinistko!

Prodam_kupim.gif (8979 bytes)