Prireditve 2004 v lednem plezališču soteska Mlačca

Prireditve v soteski Mlačca-Mojstrana pozimi 2003/2004:

14.2.je bila v soteski Mlačca 3.tekma Slovenskega lednega pokala. Izvedena je bila kot hitrostna tekma po UIAA pravilih, vendar zta spremembo brez udeležbe tujih tekmovalcev
Primož Hostnik je s 13,14 sekunde postavil nov rekord Tonovega stebra, na Palčkovem stebru pa še "drži" rekord Ursa Odermatta 12,3sekunde.

Foto galerija


Tekma se je začela z mladinci na Tonovem in Palčkovem stebru


Finalisti in zmagovalka...

Dnevni red:

- 15h mladinci
- 16h kvalifikacija moški/ženske
- 17.30 finale moški/ženske
- 19h zaključek
Štartnina 2000 SIT

rezultati moški rezultati ženske rezultati mladinci

2.tekma Slovenskega pokala v lednem plezanju 07-08.2.2004! 
V soboto je bila izvedena najprej v mladinski konkurenci, sledili sta moška in ženska kvalifikacijska težavnostna preizkušnja, večer pa je popestrila hitrostna dirka. V hitrostni preizkušnji je bil nepremagljiv Švicar Urs Odermatt, ki je postavil tudi nove rekorde za Palčkov in Tonov steber - 12,3 in 13,6 sekund! Med dekleti nas je prijetno presenetila Tanja Grmovšek, ki je letos za šalo opravila z močnima konkurentkama iz Italije.

V nedeljo se je najboljših 8 moških in najboljša 4 dekleta pomerilo v disciplini težavnost. Proga je bila speljana preko več skalnih odsekov na previsni led, čisto pod vrhom pa je tekmovalce čakala še lesena plošča, na njej pa dva "zabeljena" umetna oprimka, ki sta izločila kar nekaj moških favoritov. Urs si je oprimek najprej otipal z roko, potem pa se je mojstrsko zavihtel preko in osvojil prvo mesto tudi v težavnosti. Med dekleti je v zadnji sekundi dosegla vrh tanja Grmovšek in tako prinesla zmago v Slovenijo ter tako zmagala pred Martino Čufar in obema Italijankama. Bilo je pa zelo napeto in odločile so pravzaprav sekunde (ob Tanjini pomoči seveda).

rezultati moški

rezultati ženske


Urs se bori s previsi kvalifikacijske proge

 

ZGODOVINA - TEKMOVANJE februar 2003:


Takole je izgledalo prizorišče pred začetkom hitrostne preizkušnje 2003. Najprej so se pomerili mladinci (slika desno), zmagal pa je Rožle Bregar pred Vukotič Matevžem in Podlogar Luko

Podelitev skupnih uvrstitev v hitrosti za dekleta

Finalni dvoboji fantov

In podelitev skupnih uvrstitev v hitrosti za fante

Drugi dan kot težavnostno tekmovanje (kvalifikacije in finale)
"Ja temu se je pa čist utrgal" je bilo slišati iz občinstva med postavljanjem finalne proge za moške. Malo po ledu, malo po skali, na koncu pa skoraj prelahko za naše finaliste in finalistke, ki so se izkazali za močne, spretne in vzdržljive. Proge res niso bile zelo previsne, bile so pa zelo delikatne. Z delikateso je med moškimi najbolje opravil Klemen Premrl, med dekleti pa je slavila zmago domačinka Martina Čufar.

Rezultati hitrosti Mojstrana moški - vsi rezultati glej SEM
1.Šumnik Nikolaj
2.Kozjek Pavle
3.Marenče Anže

Rezultati težavnosti Mojstrana moški - vsi rezultati glej SEM
1.Premrl Klemen
2.Anderle Aljaž
3.Šumnik Nikolaj

Rezultati hitrosti Mojstrana ženske - vsi rezultati glej SEM
1.Di Batista Tina
2.Bačovnik Urška
3.Kopčavar Nina

Rezultati težavnosti Mojstrana ženske - vsi rezultati glej SEM
1.Čufar Martina
2.Grmovšek Tanja
3.Davidova Nastja